Vandaag de armen uit de mouwen gestoken.

Heemtuin de Heimanshof draait geheel op vrijwilligers. Een weekeinde in de maand komen vrijwilligers vanuit het hele land om de heemtuin samen te onderhouden. Prachtig werk voor zo'n mooie tuin.

Door de corona crisis zijn alle werk weekeinden echter geschrapt. De regels zijn nu dat er niet meer dan drie mensen tegelijkertijd in de heemtuin aan het werk mogen zijn. Met wat passen en meten lukt het vrijwilligers om in overleg met het bestuur wat onderhoud te doen.

Dus heb ik vandaag wat schoffelwerk gedaan, Klimop verwijderd en 'met enige tegenzin' in de Boswal een start gemaakt met het verwijderen van het zo mooie bloempje het Lelietje van Dalen. Dit bloempje zat in het bruidsboeket van mijn moeder. Maar dit bloempje hoort niet thuis in dit deel van de heemtuin. En woekert daar voort. Het is nog niet zo eenvoudig om dit plantje te verwijderen. In de grond bevindt zich een kruipende wortelstok. Laat je delen van de wortels achter dan groeit het snel weer aan. Ben benieuwd of mijn actie voldoende is.

Wat ik daar ook tegenkwam is de Zevenster. Dit plantje had ik nog niet eerder gezien. Een mooi klein wit bloempje met zeven kroonblaadjes en zeven meeldraden.

Zevenster1

De Zevenster bloeit vroeg dit jaar. Het is dan ook wel uitzonderlijk warm voor de maand april.